11 August 2010

DODOL DENGAN MUHIBAH


Sempena dengan Ramadan 1431,bulan keberkatan dan bulan makan (bagi orang kita),maka saya bawakan satu cerita adaptasi longgar dari Novel Ketupat Cinta oleh Faisal Tehrani. Dalam makan itu kena tau juga sejarah makan dan nilai akhlak di sebalik hidangan yang kita santap tu.

Siapakah saya di sini? Saya: Azizul Shaharudin atau zizularts yang membantu putra-alkahfi dalam post beliau sebelum ni. Dia mahukan laman ni tidak bersawang lama, maka ini usaha kecil saya.Saya tidak kata saya lebih baik daripada Putra-alkahfi,yang pasti cara kami berbeza. Salam Ramadan, dan berhati-hati ketika berbuka puasa!

3 comments:

Abu Syifa' said...

Pasangan yg mantap..kartunis dan idealis..hehe..semua dpt tarbiah yg sama. Hairul, bila nak balik Johor?

azizul said...

pasal picture akhir tu kecik saiznya...harap maaf.tapi kalau boleh try tengok kat satu lg link kt surau-kg-e.blogspot.com dalam category komik ye.

ustaz sarip,abang hairul lama dah sampai johor...

putra-alkahfi said...

ana dah balik johor, ustaz...ana teringat yang kita buka sama2 ustaz kat KK. ble lg kita nak buka sama?